Rooftop Revolution Den Haag - Loosduinen

 

Groene daken zijn een goed idee. Zowel voor dakeigenaren als voor de stad. Om ervoor te zorgen dat er meer aaneengesloten natuur in de stad ontstaat, gaan wij Hagenezen helpen om samen met hun buren hun dak te vergroenen! In opdracht van de gemeente Den Haag voegen we biodiversiteit toe op de daken in het gebied Loosduinen. We zetten in op groene daken met inheemse beplanting.

 

De inschrijvingstermijn voor Loosduinen is inmiddels gesloten. Aanmelden kon t/m 4 september. Zie hieronder de planning voor het ontvangen en goedkeuren van de offerte en het aanlegmoment.

Samen aan de slag met een groen dak al vanaf €19 per m2! Meld je hier aan!

In Den Haag zijn er gebieden die met het veranderende klimaat meer last gaan krijgen van warmte, droogte of natheid. Samen met bewoners willen we de omgeving aanpassen aan het veranderende klimaat, onder andere door deze te vergroenen.

Wanneer in de stad grotere oppervlakte groen dak ontstaan, helpt dat de hitte, droogte en wateroverlast tegen te gaan. Zeker in de gebieden die meer last gaan krijgen van de klimaatverandering. Door met zoveel mogelijk buren op te trekken, kunnen we sneller grotere oppervlakten groen dak aanleggen. Benieuwd naar de kosten? Klik hier om direct naar het kostenoverzicht te gaan.

 

aan de slag in Den Haag

Rooftop Revolution was al eerder actief in Den Haag. Samen met bewoners van Prins Hendrikhof en Regentessekwartier zijn meerdere platte daken inmiddels van een groen dak voorzien. Graag zetten we dit succes voort in het gebied Loosduinen.

 

Loosduinen

Woon je in het gebied Loosduinen en heb je een plat dak, schuurtje of aanbouw? En ben je eigenaar van het dak? Wij komen je helpen! Met onder andere:

 • Het geven van technisch advies over je dak
 • Het uitvragen van een passende offerte
 • Begeleiding bij de aanleg van je groene dak
 • Het vinden van enthousiaste buren die ook mee willen doen


Meedoen maakt het leuk, want je doet het samen. Gemakkelijk, want je ondersteunen je bij de verschillende stappen én voordelig, want hoe meer mensen er mee doen, hoe goedkoper het wordt om je dak te vergroenen.

 

Planning

 • 23 augustus: online webinar.

Op dinsdagavond 23 augustus (20.00-21.00u) vond de webinar plaats waarbij we meer informatie gaven over de campagne en de aanleg. Bekijk hier de presentatie terug en hier de opname.

 • 27 augustus: informatiemiddag bij tuincentrum Ockenburgh

Op zaterdagmiddag 27 augustus stonden we met onze groene dakpartner Dakbloemenweide bij tuincentrum Ockenburgh om de laatste vragen te beantwoorden en meer informatie te geven over de campagne. En dat was een succes! Heel veel mensen kwamen een kijkje nemen. Dank voor jullie bezoek, aandacht en aanmeldingen! 

 • 4 september: aanmeldingsdeadline.
 • 14 september: ontvangen offerte (uiterlijke datum).
 • 21 september: goedkeuringsdeadline offertes (uiterlijke datum).
 • 7 of 8 oktober: aanlegdag. We kiezen bij voorkeur één dag uit om het gezamenlijk aan te leggen. Vanwege het grote aantal aanmeldingen is het mogelijk dat we nog een andere dag of dagen nodig hebben. Als dit bekend is laten we dit zo snel mogelijk weten.

 

De planning is eind juli iets gewijzigd

 

Ben jij de nieuwe wijkaanjager?

Ben jij een enthousiaste buurtbewoner die staat te popelen je dak in een groen jasje te steken? En kan je ons helpen informatie over de campagne te verspreiden, je buren aan te spreken en de aanlegdag te coördineren? Wij zijn opzoek naar een wijkaanjager die de wijk goed kent en ons kan ondersteunen. Spreekt dit je aan? Stuur een mail naar rosanne@rooftoprevolution.nl

 

Aanleg van groene daken in Den Haag

Wat heb je aan een groen dak?

Een groen dak brengt veel voordelen met zich mee. Voor de eigenaar en voor de omgeving. Een paar voorbeelden:

 • De groene deken verdubbelt de levensduur van je dak doordat het wordt beschermd tegen UV-straling en hagel.
 • De ruimte onder het dak wordt minder warm in de zomer en vermindert ook de ‘hittestress’ in de omgeving.
 • Het zicht op groen heeft een positief effect op de mentale gezondheid.
 • Tegenwoordig raakt de riolering vaker overbelast door de steeds intensere stortbuien. Je groene dak werkt als een spons en daardoor hou je langer het regenwater vast.
 • Een groen dak draagt bij aan de biodiversiteit en brengt vogels en insecten terug in de gebouwde omgeving. Jouw dak is straks een oase tussen de zwarte woestenij van bitumen. Óf onderdeel van een keten van oases omdat al je buren ook meedoen!

Klik op de infographic hiernaast om een overzicht te zien van alle voordelen die groene daken bieden.

Hoe werkt een groen dak?

Systeemopbouw
Het concept is eenvoudig en bestaat uit twee lagen. De onderste laag is een worteldoek en irrigatiedoek in één. Daarbovenop de laag zeer rijk substraat waarin het zadenmengsel van bloemen en sedums gezaaid wordt. Een rand split, rondom aan de zijkanten van het groendak, vormt een buffer tegen het wegspoelen van het substraat. Deze natuurlijke daktuin zorgt voor verkoeling in de zomer en voor meer warmte in de winter, betere afwatering, meer groen aanzicht en ruime biodiversiteit.

Inzaaien
Na aanleg is het dak nog kaal. Bij het inzaaien wordt er bewust voor gekozen om het groendak zich natuurlijk te laten ontwikkelen op de locatie waar deze wordt aangelegd. Het zadenmengsel bestaat uit een selectie van inheemse pioniersplanten (9%), vaste planten (86%) en mooie grassen (5%) die ’s winters bovengronds afsterven maar ook uit groenblijvende sedumsoorten en wintergroene bladrozetten van duifkruid. De bloemenweide is uitsluitend ontwikkeld met inheemse zaden en dusdanig samengesteld dat de soortenrijkdom (biodiversiteit) op het dak optimaal is. Door de zorgvuldige samenstelling van het voedzame substraat is het niet nodig over de jaren extra bemesting aan te brengen op het dak of ander onderhoud te plegen.

Filmpje
Bekijk bij het kopje ‘Leg ‘t Zelf’ dit filmpje over het aanleggen van een groen dak!

En wat zijn de kosten?

Een groen dak hoeft niet duur te zijn! Speciaal voor deze campagne hebben we een aantrekkelijk aanbod geregeld met in ieder geval alvast één hovenier. Hieronder zie je wat de kosten zouden zijn als er tenminste 5 bewoners meedoen. De kosten zijn extra laag door beschikbare subsidie. Kijk hier voor informatie over de subsidieaanvraag.

Product

 • Biodivers groendak Lichtgewicht en Biodivers groendak Regulier.

 

Onderstaande prijzen zijn inclusief:

 • Wortel-irrigatiedoek om de bodem mee te bedekken inclusief split voor de randen
 • Kant-en-klaar substraat
 • Zadenmengsel
 • BTW

Zelf leggen is op basis van instructies in een vooraf gestuurde film. Combinatie van zelf aanleggen onder toezicht is ook mogelijk.

Eventueel bijkomende kosten (optioneel)

 • Er is keuze voor zelf aanleggen onder toezicht van organisatie (€ 7,50/m2) of laten aanleggen door de groen dak partner (€ 15,00/m2)
 • Het dak dient in geval van aanleg volledig schoon en zonder kiezels of andere bedekking te worden opgeleverd. Ook moet het dak goed toegankelijk zijn.

 

Let op: De prijzen zijn indicaties, de definitieve aanbieding ontvang je na aanmelding. Je aanmelding is een reservering, op dat moment heb je dus nog geen betalingsverplichting. Onderstaande prijzen zijn geldig bij een minimale afname van 150 vierkante meter voor het gehele project.

 

Onderstaande prijzen zijn exclusief:

 • Transportkosten naar den Haag: de transportkosten naar Den Haag proberen we zoveel mogelijk te verdelen over alle aanmeldingen om de prijs zo laag mogelijk te houden voor iedereen.

 

Veelgestelde vragen

VRAGEN OVER OF HET OP JOUW DAK KAN
Waar moet mijn dak aan voldoen om te kunnen deelnemen
 • Een plat dak
 • Je moet zelf eigenaar zijn van het dak
 • Sterk genoeg (zie draagkracht)
 • Dakbedekking moet goed zijn
 • Geen golf of zinkplaten dak
Waar moet mijn dak aan voldoen om te kunnen deelnemen
 • Platdak max. 15 graden
 • Je moet zelf eigenaar zijn van het dak
 • Sterk genoeg (zie draagkracht)
 • Dakbedekking moet goed zijn
 • Geen golf of zinkplaten dak
Is mijn dak sterk genoeg?
Voordat je je dak voorziet van groen is het belangrijk zeker te weten dat je dak het gewicht van het groen kan dragen. En niet alleen bij droog weer, maar ook na een flinke hoosbui (waterverzadigd) en met een eventueel pak sneeuw er bovenop.

Er is een simpele stelregel: Als er nu grind op je dak ligt, kan het dak minimaal 50 kg/m2 dragen. Dat is een voorzichtige schatting want vaak is de grindlaag wel 3 a 4 cm dik, wat het gewicht brengt op ongeveer 70  kg/m2. Vuistregel: 20 kg/m2 per cm dikte van de grindlaag.

In principe geldt dat als een volwassen man over het dak kan lopen dan is je dak al geschikt voor een groen dak.

Rekenhulp

Berekenen draagkracht zelf bouw carport, veranda, schuurtje, fietsenstalling etc.

Minimale balkmaat  overspanning van (muur tot muur ) om een groendak te kunnen dragen:

De hart op hart afstand tussen de balken mag maximaal 61 cm bedragen.

2 meter overspanning  > 3,8 cm dik  en 14,5 cm hoog

2,5 meter overspanning > 5,8 cm dik en 14,5 cm hoog

3 meter overspanning >  5,8 cm dik en 17 cm hoog

3,5 meter overspanning > 5,8 cm dik en 19,50   cm hoog

Hierbij gaan wij ervan uit dat er nog dakplaten op de balken liggen van ca 18 mm en dakbedekking.

Uitgaande van bovenstaande kan een dak veelal 65 kg permanent gewicht dragen per m2. Echter kunnen hier geen rechten aan ontleend worden en is een advies van een constructeur of aannemer altijd aan te bevelen om 100 % zekerheid te verkrijgen.

Twijfelt u toch of zijn uw balken niet zichtbaar dan kunt u een constructeur of ingenieursbureau vragen om een dakscan te doen. Ze kunnen dan middels scanapparatuur zonder sloopwerk uw dak scannen om er achter te komen hoe dik uw balken zijn en wat ze kunnen dragen.

https://www.houtinfo.nl/toepassingen/balkenschuif/

Wat als er nu grind op mijn dak ligt?

Als je kiest voor het dak laten aanleggen door de groendak partner, moet het dak bezemschoon zijn op het moment van aanleg. Het verwijderen van kiezels is best een klus om zelf te doen, maar ook kostbaar wanneer uitbesteed.

Hoe moet ik mijn dak opmeten?

Meet je dak nauwkeurig op. Neem hiervoor de buitenmaten van het dak. Bij de aanleg van de verschillende lagen zal je te maken krijgen met wat snijverlies. Door de buitenmaten van je dak op te geven zorgen wij ervoor dat je niet net te weinig materiaal geleverd krijgt.

We berekenen op basis van de oppervlakte hoeveel materiaal er nodig is en wat de kosten zijn.

We berekenen op basis van de omtrek van jouw dak hoeveel grind/split er benodigd is om een 10cm brede rand toe te passen als je daarvoor kiest. Het is daarom altijd belangrijk om ook de omtrek van je dak te weten. Wij leveren split in zakken van 20 kilo. Eén zak van 20 kilo is voldoende voor een grindrand van 2 meter lang en van 10 cm breed.

Moet ik uitsparingen in mijn dak aftrekken van de oppervlakte?
Nee! Dat is niet nodig. Je geeft de omtrek en de volledige oppervlakte van je dak op en daarna kun je aangeven welke uitsparingen jij in jouw dak hebt. Hier geef je alle uitsparingen aan. Bij grotere uitsparingen geef je de maten op wij zullen dit aftrekken van de totale opgegeven oppervlakte.
Hoe zit het precies met de dakrandhoogte?

Als de dakrand niet hoog genoeg is, kan besloten worden om een aluminium profielrand te gebruiken om het groen dak ‘op te sluiten.’ De groen dak partner kan je hierin adviseren.

Is dakinspectie noodzakelijk?

Nee. Er zijn meerdere mogelijkheden op basis waarvan wij jouw dak kunnen beoordelen.

Je kunt foto’s van jouw dak naar ons sturen via het aanmeldformulier.

Stuur een paar foto’s van de bovenkant van jouw dak, overzicht en close-up en bij voorkeur ook van de binnenkant als de constructie zichtbaar is.

Op basis van deze foto’s kunnen wij vaak al een goede indicatie geven van de mogelijkheden voor jouw dak. Met deze informatie kunnen wij jou adviseren en kun jij een goede afweging maken welk groendak het meest geschikt is voor je dak.

Is de staat van mijn dak in orde?

Voordat je je dak voorziet van groen, is het belangrijk zeker te weten dat je dak in goede staat is.

Gemiddeld gaat een bitumen dakbedekking zo’n 20 a 25 jaar mee, en EPDM dakbedekking 40 jaar. Stelregel is dat een dakbedekking die niet ouder is dan 10 jaar, in voldoende goede staat is om te beleggen met groen. Bij een leeftijd van ouder dan 10 jaar, is het verstandig een inspectie te laten uitvoeren. Het dak kunnen we inspecteren met behulp van foto’s. Bij het opsturen van foto’s van het dak kunnen wij meekijken en adviseren.

Wanneer je te horen krijgt dat je je dak moet laten repareren of vervangen om er een groen dak op te kunnen leggen, is dit uiteraard een tegenvaller. Het is echter wel echt verstandig om wel te doen. De kosten voor een nieuwe dakbedekking liggen tussen de 80 en 110 euro/m2. Geef bij de dakdekker aan dat je een groen dak wilt er wordt dan meteen een wortelwerende dakbedekking aangebracht.

Het goede nieuws is dat het nieuwe dak onder een laag groen twee keer zo lang meegaat als een nieuw dak. Een nieuw bitumendak wordt namelijk aan UV-straling en temperatuurverschillen blootgesteld, wat kan leiden tot scheurtjes en uiteindelijk lekkages.

Kan ik nog meedoen als mijn dak vervangen moet worden?
In de volgende ronde kun je weer meedoen.
VRAGEN OVER DE OPTIES EN DE KOSTEN
Wat wegen de daken waaruit je kunt kiezen?

Het gewicht van je nieuwe duurzame dak hangt af van de keuzes die je maakt. Zo scheelt het of je kiest voor een extensief dak (bijvoorbeeld sedum) of een intensief dak (bijvoorbeeld een daktuin). Dakbloemenweide maakt gebruik van los substraat in lichtgewicht en reguliere uitvoering.

Lichtgewicht   48 kg / m2

Regulier      64 kg / m2

Wat wegen de daken waaruit je kunt kiezen?

Het gewicht van je nieuwe duurzame dak hangt af van de keuzes die je maakt. Zo scheelt het of je kiest voor een extensief dak (bijvoorbeeld lichtgewicht) of een intensief dak (bijvoorbeeld een daktuin). Dakbloemenweide maakt gebruik van los substraat in lichtgewicht en reguliere uitvoering.

Lichtgewicht   48 kg / m2

Regulier      64 kg / m2

Wat kosten de daken waaruit ik kan kiezen?

Kijk naar de prijstabel en uitleg van de kosten hierboven op de deze pagina

Is er subsidie beschikbaar?

Vind de laatste informatie over subsidie beschikbaarheid op de website van de Gemeente Den Haag (klik hier). Wij kunnen helpen bij de aanvraag, sluit aan bij de webinar voor meer informatie.

VRAGEN OVER DE AANLEG
Zelf aanleggen of laten doen?

De keuze om je dak zelf te verduurzamen of het te laten doen, is natuurlijk een heel persoonlijke. Het is goedkoper om het zelf te doen, en niet zo heel ingewikkeld.

Je kunt je dak ook laten installeren. Dit kost ca. €15,- per m2 extra

Zelf aanleggen of laten doen?

De keuze om je dak zelf te verduurzamen of het te laten doen, is natuurlijk een heel persoonlijke. Het is goedkoper om het zelf te doen, en niet zo heel ingewikkeld.

Je kunt je dak ook laten installeren. Dit kost ca. €15,- per m2 extra

Hoe lang duurt het om een groen dak aan te leggen?

Het aanleggen van een groen dak van ca. 20m2 heb je in een halve dag gedaan.

Ik wil een combi met zonnepanelen, maar wat moet ik dan als eerste regelen?

Zie vraag ‘Combi met zonnepanelen, hoe ziet dat eruit?’, onder het kopje “Werking”.

WAAROM GEZAMENLIJK AANLEGGEN?

Groene daken vergroten de leefbaarheid in de buurt. Samen met je buren jouw leefomgeving verbeteren is leuk en werkt verbindend. Bovendien loopt iedereen in de aanschaf van een groen dak tegen dezelfde vragen aan. In een collectieve actie wordt het voor iedereen makkelijker en leuker gemaakt, en kan er een gevoel van gezamenlijkheid ontstaan.

Kan ik ook op een eigen datum de spullen laten leveren?

Je kunt de materialen geleverd krijgen en op een eigen moment aanleggen en inzaaien, dat is geen enkel probleem. Doe dit binnen 4 weken. Een deel van het karakter van de buurtactie gaat wel verloren als iedereen los van elkaar aanlegt. Wil jij alleen ervoor of erna, dan krijg je persoonlijke transportkosten.

VRAGEN OVER DE WERKING
Is het mogelijk in combinatie met zonnepanelen?
Helaas bieden we dit niet aan in deze campagne.

Je kunt zonnepalen en een groendak prima combineren.  Het rendement van je zonnepanelen kan tot wel 6% toenemen door het groendak, omdat dit de omgevingstemperatuur reguleert en een zonnepaneel het best presteert bij maximaal 25 graden. Groen en zonnepanelen werken het beste samen wanneer de zonnepanelen zo’n 35cm boven het groene dak liggen.

Als je al zonnepanelen hebt en deze liggen dicht op het dak, of je bent voornemens om zonnepanelen te nemen die dichter dan 35 cm op het dak komen te liggen, kies er dan voor om je groendak om je zonnepanelen heen te leggen. Dit geeft nog steeds een erg mooi uitzicht op je dak en verlaagt tevens de omgevingstemperatuur wat ten goede komt aan het rendement op je zonnepanelen.

Is het mogelijk in combinatie met zonnepanelen?

Helaas bieden we dit niet aan in deze campagne.

Je kunt zonnepalen en een groendak prima combineren.  Het rendement van je zonnepanelen kan tot wel 6% toenemen door het groendak, omdat dit de omgevingstemperatuur reguleert en een zonnepaneel het best presteert bij maximaal 25 graden. Groen en zonnepanelen werken het beste samen wanneer de zonnepanelen zo’n 35cm boven het groene dak liggen.

Als je al zonnepanelen hebt en deze liggen dicht op het dak, of je bent voornemens om zonnepanelen te nemen die dichter dan 35 cm op het dak komen te liggen, kies er dan voor om je groendak om je zonnepanelen heen te leggen. Dit geeft nog steeds een erg mooi uitzicht op je dak en verlaagt tevens de omgevingstemperatuur wat ten goede komt aan het rendement op je zonnepanelen.

Hoe werkt de waterberging van een groen dak?

Een groen dak kan water vasthouden doordat het substraat werkt als een spons.

Hoe dikker de laag substraat op je dak, hoe meer water je kan vasthouden, bergen. Het lichtgewicht pakket bergt het minste water, namelijk ongeveer 27 liter water per m2. Deze moet je dan ook het snelst water geven. Het regulier pakket bergt 36 liter water per m2.

Waarom is een groen dak goed voor de biodiversiteit?

Dit is het hart van de Dakbloemenweide; ruim 40 verschillende inheemse (dat zijn van nature in Nederland voorkomende soorten) planten, grassen, sedums en andere bloeiers die er een natuurlijk ecosysteem van maken.

 

Bespaar ik op mijn energierekening?

Het is juist dat een groendak een warmteregulerende werking heeft in de zomer, maar je kunt niet spreken over isolatiewaarden. Een gemiddeld groendak heeft een buffer van maar liefst 30 à 40 liter water per vierkante meter, in de zomer houdt dat zeker warmte tegen. Het water op het dak verdampt, dat levert eveneens enige verkoeling.

Bij warm en droog weer droogt het dak op over tijd. In dat geval neemt verkoelende werking van het dak iets af, ook omdat het substraat onder de beplanting bij zon en droogte opwarmt. Echter als de zon vol op het zwarte dak brandt wordt het zwarte dak rond de 85 graden terwijl het groendak rond de 35 graden blijft. Dat is dus een stuk koeler.

Het is niet juist dat een groendak isoleert in de winter. Het dak is dan relatief nat en geleidt eenvoudig warmte en koude. Dan is alleen je isolatie op je dak van belang.

Er wordt veel onderzoek gedaan naar de invloed van een groendak op de temperatuur en isolatie van een gebouw. Aangenomen wordt dat een groendak 1% tot 5% bespaart op de energie, die nodig is om bijvoorbeeld met een airco het gebouw te koelen. (Bron: www.duurzaamgebouwd.nl)

Beschadigt een groen dak mijn dak op de lange termijn?

Nee, een groen dak beschermt je dak juist. Zeker als je met een groen dak je nieuw bitumen of EPDM onttrekt aan de zonnestralen, geldt dit. De schommelingen in temperatuur zorgen ervoor dat het dak op den duur veroudert. Overdag zet het uit en ‘s nachts krimpt het weer. Dit zorgt over de jaren heen voor scheurtjes. Het groendak zorgt ervoor dat deze schommeling kleiner wordt omdat de temperatuur constanter blijft.

Wel is het zo dat als je bitumen dak al wat ouder is en het effect van UV straling al in werking is gezet, dit proces niet te stoppen is door een laag groen erop.

VRAGEN OVER HET RESULTAAT
Hoe ziet mijn groendak eruit bij aflevering/na installatie?

Het dak wordt ingezaaid dus is in de eerste maanden zwart met kleine kiemers. Zodra het voorjaar zich aandient hebben de zaden een perfecte start om te kiemen, groeien en bloeien. Het wordt elk jaar voller, sterker en completer.

Hoe ziet mijn groendak eruit bij aflevering/na installatie?

Omdat de zaden nog moeten ontkiemen, heeft het dak op dag 1 nog donkere kleur van het substraat. Zodra het voorjaar zich aandient hebben de zaden een perfecte start om te kiemen, groeien en bloeien. Het wordt elk jaar voller, sterker en completer.

Moet ik sproeien?

Op termijn niet maar in het eerste jaar (als de kiemers nog klein en kwetsbaar zijn) is het belangrijk ze goed te verzorgen met water.

Hoe lang blijft een groen dak goed?

Het biodiverse groendak houdt zichzelf in stand, dus heeft ook geen bemesting nodig. Groene daken aangelegd in de jaren 70 doen het nog steeds. Dus zo’n 40 a 50 jaar halen de groene daken zeker.

Gaat mijn dak langer mee?
Of een dak langer meegaat als het begroend is, ligt er maar net aan van wat voor dakbedekking er sprake is. Een bestaande dakbedekking ouder dan 10 jaar die wordt voorzien van een groendak, gaat niet langer mee omdat het verouderingseffect door uv-stralen en thermische invloeden al in gang is gezet. Een nieuwe, bitumineuze dakbedekking gaat normaliter gemiddeld 20 tot 25 jaar mee. Een groendak verdubbelt de levensduur hier wél, tot maximaal 40 à 50 jaar. De levensduur van een EPDM-dak (dakrubber), dat zonder groendak een levensduur heeft van 60 jaar, wordt dankzij een groendak verlengd tot 90 jaar. (www.duurzaamgebouwd.nl)
Heeft het onderhoud of bemesting nodig?

Nauwelijks. Het is een compleet ecosysteem waar geen extra mest of snoeischaar aan te pas hoeft te komen. Zorg wel dat als er een boomzaailing in het substraat belandt dat je die eruit haalt als die opvallend hoog wordt. Controleer ook af en toe of de hemelwaterafvoer vrij blijft.

VRAGEN OVER DE CAMPAGNE
Wie is Rooftop Revolution?
Rooftop Revolution brengt natuurgebieden terug de stad in. Waar? Op het grootste braakliggende terrein: de daken! Wij adviseren eigenaren hoe zij aan de slag kunnen gaan met het verduurzamen van daken, ondersteunen overheden in hun klimaatadaptatie ambitie en helpen “daklozen” om hun uitzicht te verbeteren.

Wij vinden dat de kosten en baten van groene daken eerlijk verdeeld kunnen worden. Daarom werken wij met slimme co-financieringsmodellen. Zo realiseren wij samen met bewoners, bedrijven, overheden en natuurorganisaties onze droom.

Wie is Rooftop Revolution?
Rooftop Revolution brengt natuurgebieden terug de stad in. Waar? Op het grootste braakliggende terrein: de daken! Wij adviseren eigenaren hoe zij aan de slag kunnen gaan met het verduurzamen van daken, ondersteunen overheden in hun klimaatadaptatie ambitie en helpen “daklozen” om hun uitzicht te verbeteren.

Wij vinden dat de kosten en baten van groene daken eerlijk verdeeld kunnen worden. Daarom werken wij met slimme co-financieringsmodellen. Zo realiseren wij samen met bewoners, bedrijven, overheden en natuurorganisaties onze droom.

Wat is de rol van de ambassadeur?
De ambassadeur heeft het initiatief genomen om aan deze actie mee te doen. De ambassadeur probeert zoveel mogelijk bewoners enthousiast te maken, helpt jouw vragen te beantwoorden en is contactpersoon met Rooftop Revolution.
Heeft het nut als mijn buurtbewoners ook een groen dak aanleggen?
Jazeker. Veel leveranciers geven bijvoorbeeld inkoopkorting. En ook de bezorgkosten kun je delen met je buren. Ook voor de biodiversiteit en de koeling van de omgeving in hete zomers, heeft het voordeel meer oppervlak dak te vergroenen.