Rooftop Revolution Den haag - Valkenbos- & Regentessekwartier

Groene daken zijn een goed idee. Zowel voor dakeigenaren als voor de stad. Om ervoor te zorgen dat er meer aaneengesloten vierkante meter groen dak in de stad ontstaat, gaan wij Hagenezen helpen om samen met hun buren hun dak te vergroenen! In opdracht van de gemeente Den Haag vergroenen we daken in het Regentessekwartier en het Valkenboskwartier. De eerste ronde in het Regentessekwartier is geweest en we starten nu met het Valkenboskwartier, waar bewoners uit het Regentessekwartier ook bij kunnen aansluiten.


De inschrijvingstermijn is inmiddels gesloten. Aanmelden kon t/m 
4 september. Zie hieronder de planning voor het ontvangen en goedkeuren van de offerte en het aanlegmoment.

Samen aan de slag met een groen dak!

In Den Haag zijn er gebieden die met het veranderende klimaat meer last gaan krijgen van warmte, droogte of natheid. Samen met bewoners willen we de omgeving aanpassen aan het veranderende klimaat, onder andere door deze te vergroenen.

Wanneer in de stad grotere oppervlakte groen dak ontstaan, helpt dat de hitte, droogte en wateroverlast tegen te gaan. Zeker in de gebieden die meer last gaan krijgen van de klimaatverandering. Door met zoveel mogelijk buren op te trekken, kunnen we sneller grotere oppervlakten groen dak aanleggen. Benieuwd naar de kosten? Klik hier om direct naar het kostenoverzicht te gaan.

 

aan de slag in den haag

Op 24 juni 2022 kleurde het Regentessekwartier groen en zijn er schuren, huizen en aanbouwen aangepakt. Ook vorig jaar waren we actief en hebben we samen met bewoners de daken bij het Prins Hendrikhof en de Veenendaalkade vergroend. Graag zetten we dit succes verder voort in het Valkenboskwartier en een tweede ronde in het Regentessekwartier.

 

Valkenboskwartier en Regentessekwartier

Woon je in het Valkenboskwartier of Regentessekwartier en heb je een plat dak, schuurtje of aanbouw? En ben je eigenaar van het dak? Wij komen je helpen! Met onder andere:

 • Het geven van technisch advies over je dak
 • Het uitvragen van een passende offerte
 • Begeleiding bij de aanleg van je groene dak
 • Het vinden van enthousiaste buren die ook mee willen doen

Meedoen maakt het leuk, want je doet het samen. Gemakkelijk, want je ondersteunen je bij de verschillende stappen én voordelig, want hoe mee mensen ermee doen, hoe goedkoper het wordt om je dak te vergroenen. Geef je hier op.

planning

 • 27 juni: online webinar. Bekijk hier de opname en hier de presentatie terug.
 • 4 september: aanmeldingsdeadline.
 • 16 september: ontvangen offerte (uiterlijke datum).
 • 23 september: goedkeuringsdeadline offertes (uiterlijke datum). 
 • 7 of 8 oktober: aanlegdag. We kiezen bij voorkeur één dag uit om het gezamenlijk aan te leggen.


De planning is begin septenber gewijzigd

 

ben jij de nieuwe wijkaanjager?

Ben jij een enthousiaste buurtbewoner die staat te popelen je dak in een groen jasje te steken? En kan je ons helpen informatie over de campagne te verspreiden, je buren aan te spreken en de aanlegdag te coördineren? Wij zijn opzoek naar een wijkaanjager die de wijk goed kent en ons kan ondersteunen. Spreekt dit je aan? Stuur een mail naar rosanne@rooftoprevolution.nl

Aanleg van groene daken in Den Haag

Wat heb je aan een groen dak?

Een groen dak brengt veel voordelen met zich mee. Voor de eigenaar en voor de omgeving. Een paar voorbeelden:

 • De groene deken verdubbelt de levensduur van je dak doordat het wordt beschermd tegen UV-straling en hagel.
 • De ruimte onder het dak wordt minder warm in de zomer en vermindert ook de ‘hittestress’ in de omgeving.
 • Het zicht op groen heeft een positief effect op de mentale gezondheid.
 • Tegenwoordig raakt de riolering vaker overbelast door de steeds intensere stortbuien. Je groene dak werkt als een spons en daardoor hou je langer het regenwater vast.
 • Een groen dak draagt bij aan de biodiversiteit en brengt vogels en insecten terug in de gebouwde omgeving. Jouw dak is straks een oase tussen de zwarte woestenij van bitumen. Óf onderdeel van een keten van oases omdat al je buren ook meedoen!

Klik op de infographic hiernaast om een overzicht te zien van alle voordelen die groene daken bieden.

Hoe werkt een groen dak?

Een standaard groen dak bestaat vaak uit sedum (vetplanten) en is geschikt voor vrijwel alle type daken. Het groen bestaat uit een dun laagje substraat met daarop de sedumvegetatie. Los van een jaarlijkse inspectie behoeft het groen weinig onderhoud; het heeft in principe voldoende aan het regenwater, behalve als het wekenlang heet en droog is. Op de afbeelding hiernaast zie je de verschillende lagen waaruit een groen dak is opgebouwd.

Bovenop komt natuurlijk de vegetatielaag, een combinatie van minimaal twaalf verschillende sedumsoorten. Sedum doet het goed op daken en heeft weinig onderhoud nodig. Daaronder komt de substraatlaag van 40mm dik. Hier moeten de plantjes in kunnen wortelen. Je kunt ook kiezen voor een substraatlaag van 20mm; die is wat goedkoper maar droogt in de zomers ook ietsje sneller uit. De dikkere substraatlaag kan 40 liter per m2 opnemen, terwijl de dunnere substraatlaag 27 liter per m2 vasthoudt. Onder het substraat ligt de drainagelaag. De drainage zorgt voor een vrije afstroom van overtollig regenwater. Helemaal onderop (en dus de eerste laag om aan te leggen) vind je het wortelwerende folie. Deze laag voorkomt dat de plantjes het dak in groeien.

Bekijk dit filmpje over het aanleggen van een groen dak! 

En Wat zijn de kosten?

Een groen dak hoeft niet duur te zijn! Speciaal voor deze campagne hebben we een aantrekkelijk aanbod geregeld met in ieder geval één hovenier. Hieronder zie je wat de kosten zouden zijn als er 150m2 aan groene daken wordt aangelegd. De kosten zijn extra laag door beschikbare subsidie. Deze kan je aanvragen nádat je groene dak is aangelegd. Vergeet niet vooraf een foto te maken van je kale dak, kijk hier voor informatie over de subsidieaanvraag. Kom je er niet uit? Mail dan naar mischa@rooftoprevolution.nl o.v.v. subsidieaanvraag. Dan kunnen wij helpen.

Onderstaande prijzen zijn inclusief:

 • Materialen (sedum / wortelwerend folie / drainage / substraat)
 • Boldraadroosters t.w.v. € 15 per stuk
 • BTW

De prijzen zijn exclusief benodigd grind voor randafwerking, transportkosten naar 1 centraal leverpunt en kosten om 5% snijverlies op te vangen.

Eventueel bijkomende kosten (optioneel)

 • Aanleg door hovenier (€21,95 / m2)
 • Scheidingsprofiel met buren die geen groendak willen (€17,50)
 • Bijleveren meststof (€30)
 • Afvoeren restafval (hoofdzakelijk houten pallets)
 • Verwijdering van kiezels (geen vast tarief)
 • 1x onderhoud (€54,95)
 • Installateur die helpt met verdelen bij mensen die zelf willen aanleggen

 

Let op: De prijzen zijn slechts indicaties, de definitieve aanbieding ontvang je na aanmelding. Je aanmelding is slechts een reservering, op dat moment heb je dus nog geen betalingsverplichting. Onderstaande prijzen zijn geldig bij een minimale afname van 150 vierkante meter voor het gehele project en wanneer we het dak zelf samen aanleggen. Wanneer de hovenier de aanleg doet, zijn er extra kosten.

Veelgestelde vragen

VRAGEN OVER OF HET OP JOUW DAK KAN
Waar moet mijn dak aan voldoen om te kunnen deelnemen
 • Platdak max. 15 graden
 • Je moet zelf eigenaar zijn van het dak
 • Sterk genoeg (zie draagkracht)
 • Dakbedekking moet goed zijn
 • Geen golf of zinkplaten dak
Waar moet mijn dak aan voldoen om te kunnen deelnemen
 • Platdak max. 15 graden
 • Je moet zelf eigenaar zijn van het dak
 • Sterk genoeg (zie draagkracht)
 • Dakbedekking moet goed zijn
 • Geen golf of zinkplaten dak
Is mijn dak sterk genoeg?

Voordat je je dak voorziet van groen is het belangrijk zeker te weten dat je dak het gewicht van het groen kan dragen. En niet alleen bij droog weer, maar ook na een flinke hoosbui (waterverzadigd) en met een eventueel pak sneeuw er bovenop.

Er is een simpele stelregel: Als er nu grind op je dak ligt, kan het dak minimaal 50 kg/m2 dragen. Dat is een voorzichtige schatting want vaak is de grindlaag wel 3 a 4 cm dik, wat het gewicht brengt op ongeveer 70  kg/m2. Vuistregel: 20 kg/m2 per cm dikte van de grindlaag.

In principe geldt dat als een volwassen man over het dak kan lopen dan is je dak al geschikt voor een groen dak.

Rekenhulp

Berekenen draagkracht zelf bouw carport, veranda, schuurtje, fietsenstalling etc.

Minimale balkmaat  overspanning van (muur tot muur ) om een groendak te kunnen dragen:

De hart op hart afstand tussen de balken mag maximaal 61 cm bedragen.

2 meter overspanning  > 3,8 cm dik  en 14,5 cm hoog 

2,5 meter overspanning > 5,8 cm dik en 14,5 cm hoog

3 meter overspanning >  5,8 cm dik en 17 cm hoog

3,5 meter overspanning > 5,8 cm dik en 19,50   cm hoog

Hierbij gaan wij ervan uit dat er nog dakplaten op de balken liggen van ca 18 mm en dakbedekking.

Uitgaande van bovenstaande kan een dak veelal 65 kg permanent gewicht dragen per m2. Echter kunnen hier geen rechten aan ontleend worden en is een advies van een constructeur of aannemer altijd aan te bevelen om 100 % zekerheid te verkrijgen.

Twijfelt u toch of zijn uw balken niet zichtbaar dan kunt u een constructeur of ingenieursbureau vragen om een dakscan te doen. Ze kunnen dan middels scanapparatuur zonder sloopwerk uw dak scannen om er achter te komen hoe dik uw balken zijn en wat ze kunnen dragen. 

https://www.houtinfo.nl/toepassingen/balkenschuif/

Wat als er nu grind op mijn dak ligt?

Gefeliciteerd! Je kan het grind vervangen door een groen dak. Alle systemen die we aanbieden zijn in verzadigd gewicht niet zwaarder dan de grindlaag.

Hoe moet ik mijn dak opmeten?

Meet je dak nauwkeurig op. Neem hiervoor de buitenmaten van het dak. Bij de aanleg van de verschillende lagen zal je te maken krijgen met wat snijverlies. Door de buitenmaten van je dak op te geven zorgen wij ervoor dat je niet net te weinig materiaal geleverd krijgt.

We berekenen op basis van de oppervlakte hoeveel materiaal er nodig is en wat de kosten zijn.

We berekenen op basis van de omtrek van jouw dak hoeveel grind er benodigd is om een 10cm brede grindrand toe te passen als je daarvoor kiest. Het is daarom altijd belangrijk om ook de omtrek van je dak te weten. Wij leveren grind in zakken van 20 kilo. Eén zak van 20 kilo is voldoende voor een grindrand van 4 meter lang en van 10 cm breed.

Moet ik uitsparingen in mijn dak aftrekken van de oppervlakte?

Nee! Dat is niet nodig. Je geeft de omtrek en de volledige oppervlakte van je dak op en daarna kun je aangeven welke uitsparingen jij in jouw dak hebt. Hier geef je alle uitsparingen aan. Bij grotere uitsparingen geef je de maten op wij zullen dit aftrekken van de totale opgegeven oppervlakte.

Hoe zit het met de dakrandhoogte?

Als de dakrand niet hoog genoeg is, kan besloten worden om het sedum over de rand te laten groeien, of om een aluminium profielrand gebruiken om het groen dak ‘op te sluiten.’ De groen dak partner kan je hierin adviseren.

Is dakinspectie noodzakelijk?

Nee. Er zijn meerdere mogelijkheden op basis waarvan wij jouw dak kunnen beoordelen. 

Je kunt foto’s van jouw dak naar ons sturen via het aanmeldformulier.

Stuur een paar foto’s van de bovenkant van jouw dak, overzicht en close-up en bij voorkeur ook van de binnenkant als de constructie zichtbaar is.

Op basis van deze foto’s kunnen wij vaak al een goede indicatie geven van de mogelijkheden voor jouw dak. Met deze informatie kunnen wij jou adviseren en kun jij een goede afweging maken welk groendak het meest geschikt is voor je dak.

 Wanneer er veel twijfel is en we meerdere daken op 1 dag kunnen controleren, komen we langs en zullen we de dakbedekking en de constructie inspecteren.

Is de staat van mijn dak in orde?

Voordat je je dak voorziet van groen, is het belangrijk zeker te weten dat je dak in goede staat is.

Gemiddeld gaat een bitumen dakbedekking zo’n 20 a 25 jaar mee, en EPDM dakbedekking 40 jaar. Stelregel is dat een dakbedekking die niet ouder is dan 10 jaar, in voldoende goede staat is om te beleggen met groen. Bij een leeftijd van ouder dan 10 jaar, is het verstandig een inspectie te laten uitvoeren. Het dak kunnen we inspecteren met behulp van foto’s. Bij het opsturen van foto’s van het dak kunnen wij meekijken en adviseren.

Wanneer je te horen krijgt dat je je dak moet laten repareren of vervangen om er een groen dak op te kunnen leggen, is dit uiteraard een tegenvaller. Het is echter wel echt verstandig om wel te doen. De kosten voor een nieuwe dakbedekking liggen tussen de 80 en 110 euro/m2. Geef bij de dakdekker aan dat je een groen dak wilt er wordt dan meteen een wortelwerende dakbedekking aangebracht.

Het goede nieuws is dat het nieuwe dak onder een laag groen twee keer zo lang meegaat als een nieuw dak. Een nieuw bitumendak wordt namelijk aan UV-straling en temperatuurverschillen blootgesteld, wat kan leiden tot scheurtjes en uiteindelijk lekkages.

Kan ik nog meedoen als mijn dak vervangen moet worden?

In de volgende ronde kun je weer meedoen.

VRAGEN OVER SUBSIDIE
Is er subsidie beschikbaar?

Vind de laatste informatie over subsidie beschikbaarheid op de website van de Gemeente Den Haag (klik hier)

VRAGEN OVER DE AANLEG
Zelf aanleggen of laten doen?

De keuze om je dak zelf te verduurzamen of het te laten doen, is natuurlijk een heel persoonlijke. Het is goedkoper om het zelf te doen, en niet zo heel ingewikkeld. De meeste gemeenten subsidiëren overigens ook een deel van de kosten van de aanleg.

Je kunt je dak ook laten installeren. Dit kost ca. €22,- per m2 extra

Zelf aanleggen of laten doen?

De keuze om je dak zelf te verduurzamen of het te laten doen, is natuurlijk een heel persoonlijke. Het is goedkoper om het zelf te doen, en niet zo heel ingewikkeld. De meeste gemeenten subsidiëren overigens ook een deel van de kosten van de aanleg.

Je kunt je dak ook laten installeren. Dit kost ca. €22,- per m2 extra

Hoe lang duurt het om een groen dak aan te leggen?

Het aanleggen van een groen dak van ca. 20m2 heb je in een halve dag gedaan.

Ik wil een combi met zonnepanelen, maar wat moet ik dan als eerste regelen?

Zie vraag ‘Combi met zonnepanelen, hoe ziet dat eruit?’, onder het kopje “Werking”.

WAAROM GEZAMENLIJK AANLEGGEN?

Het is leuk en financieel interessant om samen op te trekken met de buren. Marktpartijen zijn bereid gebleken inkoopvoordeel te geven aan buurtinitiatieven. En ook waterschappen hebben soms subsidie voor collectieve initiatieven (niet voor individuele).

Kan ik ook op een eigen datum de spullen laten leveren?

Nee, het voordeel  van de campagne komt uit het feit dat de leverancier in een keer kan bestellen en leveren.

Sedummatten kunnen maximaal 48uur opgerold blijven liggen zonder dat dit invloed heeft op de plantjes.

VRAGEN OVER DE WERKING
Is het mogelijk in combinatie met zonnepanelen?

Helaas bieden we dit niet aan in deze campagne.

Je kunt zonnepalen en een groendak prima combineren.  Het rendement van je zonnepanelen kan tot wel 6% toenemen door het groendak, omdat dit de omgevingstemperatuur reguleert en een zonnepaneel het best presteert bij maximaal 25 graden. Groen en zonnepanelen werken het beste samen wanneer de zonnepanelen zo’n 35cm boven het groene dak liggen.

Als je al zonnepanelen hebt en deze liggen dicht op het dak, of je bent voornemens om zonnepanelen te nemen die dichter dan 35 cm op het dak komen te liggen, kies er dan voor om je groendak om je zonnepanelen heen te leggen. Dit geeft nog steeds een erg mooi uitzicht op je dak en verlaagt tevens de omgevingstemperatuur wat ten goede komt aan het rendement op je zonnepanelen.

Is het mogelijk in combinatie met zonnepanelen?

Helaas bieden we dit niet aan in deze campagne.

Je kunt zonnepalen en een groendak prima combineren.  Het rendement van je zonnepanelen kan tot wel 6% toenemen door het groendak, omdat dit de omgevingstemperatuur reguleert en een zonnepaneel het best presteert bij maximaal 25 graden. Groen en zonnepanelen werken het beste samen wanneer de zonnepanelen zo’n 35cm boven het groene dak liggen.

Als je al zonnepanelen hebt en deze liggen dicht op het dak, of je bent voornemens om zonnepanelen te nemen die dichter dan 35 cm op het dak komen te liggen, kies er dan voor om je groendak om je zonnepanelen heen te leggen. Dit geeft nog steeds een erg mooi uitzicht op je dak en verlaagt tevens de omgevingstemperatuur wat ten goede komt aan het rendement op je zonnepanelen.

Hoe werkt de waterberging van een groen dak?

Een groen dak kan water vasthouden doordat het steenwol of substraat werkt als een spons.

Groen daken met substraat zoals de biodiverse optie houden het water langer vast.

Hoe dikker de laag substraat op je dak, hoe meer water je kan vasthouden, bergen. Het lichtgewicht sedumdak bergt het minste water, namelijk ongeveer 25 liter water per m2. Deze moet je dan ook het snelst water geven.

Waarom is een groen dak goed voor de biodiversiteit?

Natuurlijk is het goed voor de natuur en de biodiversiteit als er grijze daken worden vergroend. De mate waarin is afhankelijk van het type groen, het aantal vierkante meters en de omgeving.

Sedumdaken (nectarplanten) zijn vaak dun van opbouw en daardoor kunnen ze droog worden in de zomer.

Bespaar ik op mijn energierekening?

Het is juist dat een groendak een warmteregulerende werking heeft in de zomer, maar je kunt niet spreken over isolatiewaarden. Een gemiddeld groendak heeft een buffer van maar liefst 30 à 40 liter water per vierkante meter, in de zomer houdt dat zeker warmte tegen. Het water op het dak verdampt, dat levert eveneens enige verkoeling.

Bij warm en droog weer is een groendak echter na 4 dagen opgedroogd. In dat geval neemt verkoelende werking van het dak af, ook omdat het substraat onder de beplanting bij zon en droogte opwarmt. Het substraat bevat namelijk lava, dat warmte vasthoudt.

Het is niet juist dat een groendak isoleert in de winter. Het dak is dan relatief nat en geleidt eenvoudig warmte en koude. Dan is alleen je isolatie op je dak van belang.

Er wordt veel onderzoek gedaan naar de invloed van een groendak op de temperatuur en isolatie van een gebouw. Aangenomen wordt dat een groendak 1% tot 5% bespaart op de energie, die nodig is om bijvoorbeeld met een airco het gebouw te koelen. (Bron: www.duurzaamgebouwd.nl)

Beschadigt een groen dak mijn dak op de lange termijn?

Nee, een groen dak beschermt je dak juist. Zeker als je met een groen dak je nieuw bitumen of EPDM onttrekt aan de zonnestralen, geldt dit. De schommelingen in temperatuur zorgen ervoor dat het dak op den duur veroudert. Overdag zet het uit en ‘s nachts krimpt het weer. Dit zorgt over de jaren heen voor scheurtjes. Het groendak zorgt ervoor dat deze schommeling kleiner wordt omdat de temperatuur constanter blijft.

Wel is het zo dat als je bitumen dak al wat ouder is en het effect van UV straling al in werking is gezet, dit proces niet te stoppen is door een laag groen erop.

VRAGEN OVER HET RESULTAAT
Hoe ziet mijn groendak eruit bij aflevering/na installatie?

Het sedum wordt de dag voor de aflevering van het land gehaald waar het is gekweekt en opgerold voor transport. De sedummatten zijn dan voor 95% begroeid.

Een mooi aangelegd dak bestaat uit tegen elkaar aan gelegde sedummatten of trays. De matten of de trays hebben wat tijd nodig om te groeien om eruit te gaan zien als een geheel. Een groendak is een levend dak. Elk dak zal er anders uitzien en reageren op het microklimaat waarin het zich bevindt.

Hoe ziet mijn groendak eruit bij aflevering/na installatie?

Het sedum wordt de dag voor de aflevering van het land gehaald waar het is gekweekt en opgerold voor transport. De sedummatten zijn dan voor 95% begroeid.

Een mooi aangelegd dak bestaat uit tegen elkaar aan gelegde sedummatten of trays. De matten of de trays hebben wat tijd nodig om te groeien om eruit te gaan zien als een geheel. Een groendak is een levend dak. Elk dak zal er anders uitzien en reageren op het microklimaat waarin het zich bevindt.

Hoe lang blijft een groen dak goed?

Als er goed wordt gezorgd voor het groen dak (onderhoud beperkt zich tot één a twee keer per jaar bemesten), kan het groen dak heel lang meegaan. Groene daken aangelegd in de jaren 70 doen het nog steeds. Dus zo’n 40 a 50 jaar halen de groene daken zeker.

Gaat mijn dak langer mee?

Of een dak langer meegaat als het begroend is, ligt er maar net aan van wat voor dakbedekking er sprake is. Een bestaande dakbedekking ouder dan 10 jaar die wordt voorzien van een groendak, gaat niet langer mee omdat het verouderingseffect door uv-stralen en thermische invloeden al in gang is gezet. Een nieuwe, bitumineuze dakbedekking gaat normaliter gemiddeld 20 tot 25 jaar mee. Een groendak verdubbelt de levensduur hier wél, tot maximaal 40 à 50 jaar. De levensduur van een EPDM-dak (dakrubber), dat zonder groendak een levensduur heeft van 60 jaar, wordt dankzij een groendak verlengd tot 90 jaar. (www.duurzaamgebouwd.nl)

Wat vergt een groen dak aan onderhoud?

Een sedumdak vergt weinig onderhoud. De eerste twee jaar is geen onderhoud nodig. Daarna moet je het dak 1 keer per jaar bemesten met een speciaal langwerkende meststof. De aanbevolen bemesting verschilt nog wel van situatie tot situatie (afhankelijk van bezonning etc.). De behoefte aan bemesting kun je in het najaar goed aflezen aan de kleur en vitaliteit van het sedum. De langwerkende meststof zit de werkzame stof ingekapseld in langzaam oplossende capsules (biologisch afbreekbaar), waardoor die langzaam vrijkomt en bij correct gebruik niet uitspoelt naar het oppervlakte water. De gebruikte sedumsoorten hebben weinig voeding nodig; bij meer bemesten geef je juist onkruid de kans aan om in je dak te groeien.

Het is ook verstandig wat vaker te controleren of de hemelwaterafvoer vrij blijft.

VRAGEN OVER DE CAMPAGNE
Wie is Rooftop Revolution?

Rooftop Revolution brengt natuurgebieden terug de stad in. Waar? Op het grootste braakliggende terrein: de daken! Wij adviseren eigenaren hoe zij aan de slag kunnen gaan met het verduurzamen van daken, ondersteunen overheden in hun klimaatadaptatie ambitie en helpen “daklozen” om hun uitzicht te verbeteren.

Wij vinden dat de kosten en baten van groene daken eerlijk verdeeld kunnen worden. Daarom werken wij met slimme co-financieringsmodellen. Zo realiseren wij samen met bewoners, bedrijven, overheden en natuurorganisaties onze droom.

Wie is Rooftop Revolution?

Rooftop Revolution brengt natuurgebieden terug de stad in. Waar? Op het grootste braakliggende terrein: de daken! Wij adviseren eigenaren hoe zij aan de slag kunnen gaan met het verduurzamen van daken, ondersteunen overheden in hun klimaatadaptatie ambitie en helpen “daklozen” om hun uitzicht te verbeteren.

Wij vinden dat de kosten en baten van groene daken eerlijk verdeeld kunnen worden. Daarom werken wij met slimme co-financieringsmodellen. Zo realiseren wij samen met bewoners, bedrijven, overheden en natuurorganisaties onze droom.

Wat is de rol van de ambassadeur?

De ambassadeur heeft het initiatief genomen om aan deze actie mee te doen. De ambassadeur probeert zoveel mogelijk bewoners enthousiast te maken, helpt jouw vragen te beantwoorden en is contactpersoon met Rooftop Revolution.

Heeft het nut als mijn buurtbewoners ook een groen dak aanleggen?

Jazeker. Veel leveranciers geven bijvoorbeeld inkoopkorting. En ook de bezorgkosten kun je delen met je buren. Ook voor de biodiversiteit en de koeling van de omgeving in hete zomers, heeft het voordeel meer oppervlak dak te vergroenen.