Rooftop Revolution in velsen - Driehuis

Groene daken zijn een goed idee. Zowel voor dakeigenaren als voor de leefomgeving. Om ervoor te zorgen dat er meer aaneengesloten vierkante meter groen dak ontstaat, starten we een Rooftop Revolution in zes buurten in de gemeente Velsen!

 

En dit doen we niet voor het eerst, in het voorjaar van 2023 vergroenden we 1.656 m2 groen dak voor 121 dakeigenaren in 5 buurten.

 

Vanaf februari 2024 gaan we aan de slag in Driehuis.

 

De aanmelddeadline voor deze buurtactie is inmiddels verstreken. Als je je hebt aangemeld, stuurt de dakpartner je een offerte.

Wat gaan we doen?

In opdracht van de gemeente Velsen gaat Rooftop Revolution in samenwerking met dakboswachters uit Velsen zes wijken vergroenen.

Dakboswachters zijn enthousiaste bewoners uit de buurten die campagne gaan voeren. Ze worden opgeleid door Rooftop Revolution en helpen met informeren over groene daken. Ze motiveren zoveel mogelijk bewoners mee te doen! Want hoe meer buren er meedoen, hoe leuker, makkelijker en goedkoper.

We gaan de groene daken zelf aanleggen. En dat is helemaal niet moeilijk! Daarvoor krijg je als bewoner hulp van de groene dakpartner, de dakboswachters en Rooftop Revolution. We gaan aan de slag met kleine daken; vooral uitbouwen en schuren.

Het kaartje hiernaast laat zien waar we in Driehuis aan de slag gaan.

de Dakboswachter uit driehuis

De campagne in de buurt wordt geleid door dakboswachter Eric van der Does. Hij helpt mee in de campagne en wil zoveel mogelijk buren enthousiast maken!

Eric: “Ik organiseer dit buurtinitiatief omdat ik wil kijken of we samen Driehuis nóg een stukje groener kunnen maken. Er zijn zoveel schuur-, uitbouw en garagedaken die nu een saai zwart bitumendak hebben. Door die daken te vergroenen kunnen we heel veel extra groen toevoegen, wat weer goed is voor onder andere bijen, vlinders en vogels.”

Meer informatie
Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen? Stuur dan een mailtje naar Eric via info@rooftoprevolution.nl

Aanleg van groene daken in Den Haag

 

Wat is de planning?

 

 • Aanmelding

Tussen 29 februari en 17 maart 2024 kon je je aanmelden.

 • Offerte

Tussen 18 en 27 maart ontving je een offerte van dakpartner NatureGreen. Op 27 maart gaf je je definitieve akkoord op de offerte.

 • Aanlegdag

Op vrijdag 19 april 2024 worden de producten bij je thuis afgeleverd. Als je niet thuis kunt zijn, kunnen je buren de producten voor je in ontvangst nemen. Het is goed om de vegetatiematten in het weekend van levering te plaatsen, of je stapelt de matten van elkaar af en plaatst ze  op een later moment. Veel buren zullen de daken samen aanleggen op zaterdag 20 april. Mocht je dit weekend echt niet kunnen, dan kan NatureGreen de producten afleveren op vrijdag 26 april.

Update: op 20 april is er om 10.30 uur een gezamenlijk startmoment op de hoek van Skandika. NatureGreen is aanwezig om uitleg te geven en dan gaan we aan de slag! 

 • Subsidie

Er wordt subsidie aangevraagd bij het Hoogheemraadschap van Rijnland. Het is nog onzeker of deze wordt toegekend.

daknatuur Keizersgracht Amsterdam foto: De Dakdokters

Wat heb je aan een groen dak?

Een groen dak brengt veel voordelen met zich mee. Voor de eigenaar en voor de omgeving. Een paar voorbeelden:

 • Een groen dak verdubbelt de levensduur van je dak doordat het wordt beschermd tegen UV-straling en hagel. Zonkracht/UV straling maar ook weersinvloeden zorgen ervoor dat je dakbedekking minder lang meegaat. Door een groen dak heb je deze vorm van slijtage niet.
 • De ruimte onder het dak wordt minder warm in de zomer en vermindert ook de ‘hittestress’ in de omgeving.
 • Het zicht op groen heeft een positief effect op de mentale gezondheid.
 • Tegenwoordig raakt de riolering vaker overbelast door de steeds intensere stortbuien. Je groene dak werkt als een spons en daardoor hou je langer het regenwater vast.
 • Een groen dak draagt bij aan de biodiversiteit en brengt vogels en insecten terug in de gebouwde omgeving. Jouw dak is straks een oase tussen de zwarte woestenij van bitumen. Óf onderdeel van een keten van oases omdat al je buren ook meedoen!

Klik op de infographic hiernaast om een overzicht te zien van alle voordelen die groene daken bieden.

Hoe werkt een groen dak?

Een standaard groen dak bestaat uit sedum (vetplanten) en vaak een combinatie van inheemse kruiden. Het groen bestaat uit een dun laagje substraat met daarop de sedumvegetatie. Los van een jaarlijkse inspectie behoeft het groen weinig onderhoud; het heeft in principe voldoende aan het regenwater, behalve als het wekenlang heet en droog is.

Bovenop komt natuurlijk de vegetatielaag, een combinatie van minimaal 10 verschillende sedumsoorten. Sedum doet het goed op daken en heeft weinig onderhoud nodig. Daaronder komt de substraatlaag. Hier moeten de plantjes in kunnen wortelen. Onder het substraat ligt de drainagelaag. De drainage zorgt voor een vrije afstroom van overtollig regenwater. Hieronder vind je het beschermdoek. Dit beschermt de dakbedekking tegen krassen en deuken tijdens werkzaamheden. Helemaal onderop (dus de eerste laag om aan te leggen) ligt het wortelwerende folie. Deze laag voorkomt dat de plantjes het dak in groeien.

En wat zijn de kosten?

Een groen dak hoeft niet duur te zijn! Speciaal voor deze campagne hebben we een aantrekkelijk aanbod geregeld met groen dakpartner NatureGreen.

Producten

 • Kruiden Sedumdak en Lichtgewicht Sedumdak Plus.

 

 

Mogelijke kortingen:

 • Door subsidie. Er wordt subsidie aangevraagd bij het Hoogheemraadschap van Rijnland. Er is nog geen zekerheid dat deze wordt toegekend.
 • Extra collectiviteitskorting bij een hoog aantal aanmeldingen.Hoe meer buren meedoen, hoe goedkoper het wordt voor iedereen. Hoe meer m2 wordt behaald in gemeente Velsen, hoe lager de prijs per m2 wordt op je offerte. De offerte ontvang je na de aanmelddeadline.

  Kruiden Sedumdak:

  • €50 per m2
  • Als 400 m2 behaald wordt: €49,- per m2
  • Als 800 m2 behaald wordt: €48,- per m2
  • Als 1200 m2 behaald wordt: €47,- per m2
  • Als 1600 m2 behaald wordt: €44,- per m2

 

Lichtgewicht Sedumdak Plus:

  • €48 per m2
  • Als 400 m2 behaald wordt: €47,- per m2
  • Als 800 m2 behaald wordt: €45,- per m2
  • Als 1200 m2 behaald wordt: €44,- per m2
  • Als 1600 m2 behaald wordt: €43,- per m2
    • Prijzen zijn inclusief:
    • Het beschermdoek, drainagematten, substraat, vegetatiematten, de benodigde scheidingsprofielen en één bladvanger zitten inbegrepen in de prijs. Extra producten zijn een meerprijs.
    • De prijzen zijn inclusief BTW en transportkosten.

    Bekijk de instructievideo om te weten hoe je het dak moet aanleggen.

     

    Eventueel bijkomende kosten (optioneel)

    • Wortelwerend folie: €3,- per m2.
    • Grindrand: €4,50 per strekkende meter.
    • Sedumvoeding: beschikbaar in emmers van 2kg (€24,95) voor daken van 10m2 en 5kg (€59,95) voor daken van 10-60m2. Hier haal je drie strooibeurten uit en doe je anderhalf jaar mee. De sedumvoeding is 100% plantaardig. NatureGreen gebruikt heel bewust geen kunstmest.

    Let op: De prijzen zijn indicaties, de definitieve aanbieding ontvang je na aanmelding. Je aanmelding is een reservering, op dat moment heb je dus nog geen betalingsverplichting.

    Veelgestelde vragen

    VRAGEN OVER OF HET OP JOUW DAK KAN
    Waar moet mijn dak aan voldoen om te kunnen deelnemen?
    • Het is een plat dak
    • Je moet zelf eigenaar zijn van het dak
    • Het dak is sterk genoeg (zie vraag is mijn dak sterk genoeg)
    • Dakbedekking moet goed zijn
    • Geen golf- of zinkplaten dak
    • Minimaal 2×2 meter
    Is mijn dak te oud voor een groen dak?

    Een kaal dak moet in principe na circa 25 jaar vervangen worden. Bij eventuele vervanging kan je het beste een check doen: ziet het bitumen er droog, breekbaar en slecht uit, dan moet je eerst het dak vervangen voordat er een groen dak op kan. Een groen dak verdubbelt de levensduur van een dak. Je bent zelf verantwoordelijk voor de aanpassing van het dak dus ook voor eventuele schade of lekkages.

    Is mijn dak sterk genoeg?

    Voordat je je dak voorziet van groen is het belangrijk zeker te weten dat je dak het gewicht van het groen kan dragen. En niet alleen bij droog weer, maar ook na een flinke hoosbui (waterverzadigd) en met een eventueel pak sneeuw er bovenop.

    Er is een simpele stelregel: als er nu grind op je dak ligt, kan het dak minimaal 50 kg/m2 dragen. Dat is een voorzichtige schatting want vaak is de grindlaag wel 3 a 4 cm dik, wat het gewicht brengt op ongeveer 70  kg/m2. Vuistregel: 20 kg/m2 per cm dikte van de grindlaag.

    In principe geldt dat als een volwassen man over het dak kan lopen dan is je dak al geschikt voor een groen dak.

    Wat als er nu grind op mijn dak ligt?

    Vóór de aanleg moet het dak bezemschoon zijn en het grind dus worden verwijderd. Het verwijderen van kiezels is best een klus om zelf te doen, maar ook kostbaar als je het uitbesteed. Als je dak kiezels kan dragen, kan het ook een groen dak aan!

    Hoe moet ik mijn dak opmeten?

    Meet je dak nauwkeurig op. Neem hiervoor de buitenmaten van het dak. Bij de aanleg van de verschillende lagen zal je te maken krijgen met wat snijverlies. Door de buitenmaten van je dak op te geven zorgen wij ervoor dat je niet net te weinig materiaal geleverd krijgt.

    We berekenen op basis van de oppervlakte hoeveel materiaal er nodig is en wat de kosten zijn.

    Moet ik uitsparingen in mijn dak aftrekken van de oppervlakte?

    Nee! Dat is niet nodig. Je geeft de lengte en breedte van je dak op en bij de opmerkingen kun je aangeven welke uitsparingen er zijn.

    Hoe zit het precies met de dakrandhoogte?

    De dakrand moet minimaal 6cm hoog zijn. In Nederland is de gemiddelde dakrandhoogte 7 à 8 cm. Als de dakrand niet hoog genoeg is, kan besloten worden om een aluminium profielrand te gebruiken om het groen dak ‘op te sluiten.’ De groen dak partner kan je hierin adviseren.

    Is dakinspectie noodzakelijk?

    Nee. Er zijn meerdere mogelijkheden op basis waarvan wij jouw dak kunnen beoordelen.

    Je kunt foto’s van jouw dak naar ons sturen via het aanmeldformulier.

    Stuur een paar foto’s van de bovenkant van jouw dak, overzicht en close-up en bij voorkeur ook van de binnenkant als de constructie zichtbaar is.

    Op basis van deze foto’s kunnen wij vaak al een goede indicatie geven van de mogelijkheden voor jouw dak. Met deze informatie kunnen wij jou adviseren en kun jij een goede afweging maken welk groen dak het meest geschikt is voor je dak.

    Is de staat van mijn dak in orde?

    Voordat je je dak voorziet van groen, is het belangrijk zeker te weten dat je dak in goede staat is.

    Gemiddeld gaat een bitumen dakbedekking zo’n 20 a 25 jaar mee, en EPDM dakbedekking 40 jaar. Stelregel is dat een dakbedekking die niet ouder is dan 10 jaar, in voldoende goede staat is om te beleggen met groen. Bij een leeftijd van ouder dan 10 jaar, is het verstandig een inspectie te laten uitvoeren. Het dak kunnen we inspecteren met behulp van foto’s. Bij het opsturen van foto’s van het dak kunnen wij meekijken en adviseren.

    Wanneer je te horen krijgt dat je je dak moet laten repareren of vervangen om er een groen dak op te kunnen leggen, is dit uiteraard een tegenvaller. Het is echter wel echt verstandig om wel te doen. De kosten voor een nieuwe dakbedekking liggen tussen de 40 en 70 euro/m2. Geef bij de dakdekker aan dat je een groen dak wilt. Er wordt dan meteen een wortelwerende dakbedekking aangebracht.

    Het goede nieuws is dat het nieuwe dak onder een laag groen twee keer zo lang meegaat als een nieuw dak. Een nieuw bitumendak wordt namelijk aan UV-straling en temperatuurverschillen blootgesteld, wat kan leiden tot scheurtjes en uiteindelijk lekkages.

    Kan ik nog meedoen als mijn dak vervangen moet worden?

    Moet je dak vervangen worden? Geef dit aan bij de dakboswachter. Mogelijk kan er één partij collectief de daken vervangen. En ben je na dakreparatie of dakvervanging nog op tijd om mee te doen met de actie.

    VRAGEN OVER DE OPTIES EN DE KOSTEN
    Wat kosten de daken waaruit je kunt kiezen?
    Kijk naar de prijstabel en uitleg van de kosten hierboven op de deze pagina.
    Wat wegen de daken waaruit je kunt kiezen?

    Het kruiden sedumdak weegt 70kg / m2 en het lichtgewcht sedumdak plus weegt 60 kg / m2.

    Is er subsidie beschikbaar?
    Er wordt subsidie aangevraagd bij het Hoogheemraadschap van Rijnland. Er is nog geen zekerheid dat deze wordt toegekend.
    VRAGEN OVER DE AANLEG
    Is het dak eenvoudig zelf aan te leggen?

    Het is relatief eenvoudig om het dak aan te leggen. Je maakt het dak schoon, plaatst indien nodig wortelwerend folie en daarna volgt de aanleg van de drainagemat. Daarna leg je een bescherming over de afvoer en wordt de grindlaag, de substraatlaag en uiteindelijk het sedum geplaatst. Bekijk het instructiefilmpje van Nature Green. 

    Ik wil een combi met zonnepanelen. Maar wat moet ik dan als eerste regelen?

    Zie vraag ‘Combinatie met zonnepanelen’, onder het kopje “Werking”.

    Hoe lang duurt het om een groen dak aan te leggen?

    Het aanleggen van een groen dak van ca. 20m2 heb je in een halve dag gedaan.

    Waarom gezamelijk aanleggen?

    Groene daken vergroten de leefbaarheid in de buurt. Samen met je buren jouw leefomgeving verbeteren is leuk en werkt verbindend. Bovendien loopt iedereen in de aanschaf van een groen dak tegen dezelfde vragen aan. Daarbij is het goedkoper door collectieve inkoop. In een collectieve actie wordt het voor iedereen makkelijker en leuker gemaakt, en kan er een gevoel van gezamenlijkheid ontstaan. Vier samen dat je buurt een stukje groener en mooier is geworden!

    Kan ik ook op een eigen datum de spullen laten leveren?

    Nee, het voordeel  van de campagne komt uit het feit dat de leverancier in een keer kan bestellen en leveren. Zie hierboven onder het kopje ‘planning’ de data van levering. Als je niet thuis kunt zijn, kunnen je buren de producten voor je in ontvangst nemen. Het is goed om de vegetatiematten in het weekend van levering te plaatsen, of je stapelt de matten van elkaar af en plaatst ze op een later moment. Een deel van het karakter van de buurtactie gaat wel verloren als iedereen los van elkaar aanlegt.

    Wat als ik zelf niet het materiaal op kan halen of kan aanleggen?

    Als je niet thuis kunt zijn tijdens de leverdata (zie kopje planning op deze pagina), kunnen je buren de producten voor je in ontvangst nemen. Het is goed om de vegetatiematten in het weekend van levering te plaatsen, of je stapelt de matten van elkaar af en plaatst ze op een later moment. Een deel van het karakter van de buurtactie gaat wel verloren als iedereen los van elkaar aanlegt.

    VRAGEN OVER DE WERKING
    Is het mogelijk in combinatie met zonnepanelen?

    Helaas bieden we dit niet aan in deze campagne. Je kunt wel contact opnemen met de dakpartner om dit te bespreken.

    Je kunt zonnepalen en een groen dak prima combineren. Het rendement van je zonnepanelen kan tot wel 6% toenemen door het groene dak, omdat dit de omgevingstemperatuur reguleert en een zonnepaneel het best presteert bij maximaal 25 graden. Groen en zonnepanelen werken het beste samen wanneer de zonnepanelen zo’n 35 cm boven het groene dak liggen.

    Als je al zonnepanelen hebt en deze liggen dicht op het dak, of je bent voornemens om zonnepanelen te nemen die dichter dan 35 cm op het dak komen te liggen, kies er dan voor om een groen dak om je zonnepanelen heen te leggen. Dit geeft nog steeds een erg mooi uitzicht op je dak en verlaagt tevens de omgevingstemperatuur wat ten goede komt aan het rendement op je zonnepanelen.

    Hoe werkt de waterberging van een groen dak?

    Een groen dak kan water vasthouden doordat het steenwol of substraat werkt als een spons.

    Groen daken met los substraat houden het water langer vast dan een dak op basis van steenwol.

    Hoe dikker de laag substraat op je dak, hoe meer water je kan vasthouden, bergen. Een dak dat dunner is, kan minder water bevatten en moet je dan ook het snelst water geven.

    Waarom is een groen dak goed voor de biodiversiteit?

    Natuurlijk is het goed voor de natuur en de biodiversiteit als er grijze daken worden vergroend. De mate waarin is afhankelijk van het type groen, het aantal vierkante meters en de omgeving. Over het algmeen voegen kruiden en bloemen meer toe aan de biodiversiteit dan sedums.

    Bespaar ik op mijn energierekening?

    Het is juist dat een groendak een warmteregulerende werking heeft in de zomer, maar je kunt niet spreken over isolatiewaarden. Een gemiddeld groendak heeft een buffer van maar liefst 30 à 40 liter water per vierkante meter, in de zomer houdt dat zeker warmte tegen. Het water op het dak verdampt, dat levert eveneens enige verkoeling.

    Bij warm en droog weer droogt het dak op over tijd. In dat geval neemt verkoelende werking van het dak iets af, ook omdat het substraat onder de beplanting bij zon en droogte opwarmt. Echter als de zon vol op het zwarte dak brandt wordt het zwarte dak rond de 85 graden terwijl het groendak rond de 35 graden blijft. Dat is dus een stuk koeler.

    Het is niet juist dat een groendak isoleert in de winter. Het dak is dan relatief nat en geleidt eenvoudig warmte en koude. Dan is alleen je isolatie op je dak van belang.

    Er wordt veel onderzoek gedaan naar de invloed van een groendak op de temperatuur en isolatie van een gebouw. Aangenomen wordt dat een groendak 1% tot 5% bespaart op de energie, die nodig is om bijvoorbeeld met een airco het gebouw te koelen. (Bron: www.duurzaamgebouwd.nl)

    Beschadigt een groen dak mijn dak op de lange termijn?

    Nee, een groen dak beschermt je dak juist. Zeker als je met een groen dak je nieuw bitumen of EPDM onttrekt aan de zonnestralen, geldt dit. De schommelingen in temperatuur zorgen ervoor dat het dak op den duur veroudert. Overdag zet het uit en ‘s nachts krimpt het weer. Dit zorgt over de jaren heen voor scheurtjes. Het groendak zorgt ervoor dat deze schommeling kleiner wordt omdat de temperatuur constanter blijft.

    Wel is het zo dat als je bitumen dak al wat ouder is en het effect van UV straling al in werking is gezet, dit proces niet te stoppen is door een laag groen erop.

    Wat voor beplanting komt er op het dak?

    Er is keuze tussen een kruiden sedumdak of een lichtgewicht sedumdak. Sedums zijn vetplanten en komen van origine voor op rotsen. Daar worden ze blootgesteld aan extreme weersomstandigheden. Daarom doen deze planten het goed op daken. Sedums kennen een relatief korte bloeiperiode.

    Voor biodiversiteit is het belangrijk dat er bloei is over een langere tijd gedurende het jaar. Daarom draagt het kruiden sedumdak meer toe aan het versterken van de biodiversiteit.

    Wat als er een boom dichtbij staat, het dak in de schaduw ligt of er een regenpijp op het dak uitkomt?

    Het is niet erg als er bomen in de buurt van het dak staan. Voor de beplanting maakt dit niet uit. Verwijder 2x per jaar zaailingen van bomen van het dak.

    Het is niet erg als het dak in de schaduw ligt. Er zitten verschillende soorten sedums (en kruiden, als het sedum/kruiden dak wordt aangelegd) in het aangeleverde groendak. Als het dak in de schaduw ligt, zullen sommige soorten het beter doen dan andere. Hierdoor is elk dak verschillend.

    Als er een waterafvoer op het dak uitkomt, wordt op deze plaats grind aangelegd inplaats van planten. Hierdoor kan het water direct naar de drainagelaag.

    VRAGEN OVER HET RESULTAAT
    Moet ik sproeien?

    Groene daken hebben vaak geen extra water nodig. Regenwater dat valt is over het algemeen voldoende. In langdurige droge periodes, die steeds vaker voorkomen, raden we aan om het groene dak één keer in de twee weken wat water te geven.

    Hoe lang blijft een groen dak goed?

    Het groendak houdt zichzelf in stand en hoeft alleen af en toe bijgemest. Groene daken aangelegd in de jaren 70 doen het nog steeds. Dus zo’n 40 a 50 jaar halen de groene daken zeker.

    De groene daken zijn een natuurproduct. Het uiterlijk verschilt met de seizoenen en de omstandigheden. Net als de natuur is het dak weerbaar, en herstelt zichzelf na perioden van droogte of veel nattigheid.

    Hoe ziet mijn groendak eruit bij aflevering/na installatie?

    Het sedum wordt de dag voor de aflevering van het land gehaald waar het is gekweekt en opgerold voor transport. De sedummatten zijn dan voor 95% begroeid.

    Gaat mijn dak langer mee?

    Of een dak langer meegaat als het begroend is, ligt er maar net aan van wat voor dakbedekking er sprake is. Een bestaande dakbedekking ouder dan 10 jaar die wordt voorzien van een groendak, gaat niet langer mee omdat het verouderingseffect door uv-stralen en thermische invloeden al in gang is gezet. Een nieuwe, bitumineuze dakbedekking gaat normaliter gemiddeld 20 tot 25 jaar mee. Een groendak verdubbelt de levensduur hier wél, tot maximaal 40 à 50 jaar. De levensduur van een EPDM-dak (dakrubber), dat zonder groendak een levensduur heeft van 60 jaar, wordt dankzij een groendak verlengd tot 90 jaar. (www.duurzaamgebouwd.nl)

    Heeft het onderhoud of bemesting nodig?

    Een sedumdak vergt weinig onderhoud. De eerste twee jaar is geen onderhoud nodig. Daarna moet je het dak 1 keer per jaar bemesten met een speciaal langwerkende meststof. De aanbevolen bemesting verschilt nog wel van situatie tot situatie (afhankelijk van bezonning etc.). De behoefte aan bemesting kun je in het najaar goed aflezen aan de kleur en vitaliteit van het sedum. De langwerkende meststof zit de werkzame stof ingekapseld in langzaam oplossende capsules (biologisch afbreekbaar), waardoor die langzaam vrijkomt en bij correct gebruik niet uitspoelt naar het oppervlakte water. De gebruikte sedumsoorten hebben weinig voeding nodig; bij meer bemesten geef je juist onkruid de kans aan om in je dak te groeien.

    Het is ook verstandig wat vaker te controleren of de hemelwaterafvoer vrij blijft en ongewenste planten weg te halen. Lees hier meer op de onderhoudspagina van Nature Green.

    VRAGEN OVER DE CAMPAGNE
    Wie is Rooftop Revolution?

    Rooftop Revolution brengt natuurgebieden terug de stad in. Waar? Op het grootste braakliggende terrein: de daken! Wij adviseren eigenaren hoe zij aan de slag kunnen gaan met het verduurzamen van daken, ondersteunen overheden in hun klimaatadaptatie ambitie en helpen “daklozen” om hun uitzicht te verbeteren.

    Wij vinden dat de kosten en baten van groene daken eerlijk verdeeld kunnen worden. Daarom werken wij met slimme co-financieringsmodellen. Zo realiseren wij samen met bewoners, bedrijven, overheden en natuurorganisaties onze droom.

    Wat is de rol van de dakboswachters?

    De dakboswachters hebben zelf het initiatief genomen om aan deze actie mee te doen. De dakboswachters proberen zoveel mogelijk bewoners enthousiast te maken, helpen jouw vragen te beantwoorden en staan in contact met Rooftop Revolution.

    Heeft het nut als mijn buurtbewoners ook een groen dak aanleggen?

    Jazeker. Hoe meer mensen ermee doen, hoe hoger de korting kan oplopen. Doordat de leverancier in één keer de producten kan bestellen, ontvang je collectiviteitskorting. Daarnaast wordt de kans op subsidie groter als er meer mensen meedoen, en werken we met een staffelkorting als het aantal vierkante meters oploopt. Lees meer onder het kopje kosten. op deze pagina.

    Ook voor de biodiversiteit en de koeling van de omgeving in hete zomers, heeft het voordeel meer oppervlak dak te vergroenen.

    Waarom zou ik mee moeten doen met deze actie en niet zelf een groen dak aanschaffen?

    Meedoen aan deze collectieve actie heeft verschillende voordelen. Ten eerste op financieel gebied. Hoe meer mensen ermee doen, hoe hoger de korting kan oplopen. Doordat de leverancier in één keer de producten kan bestellen, ontvang je collectiviteitskorting. Daarnaast wordt de kans op subsidie groter als er meer mensen meedoen, en werken we met een staffelkorting als het aantal vierkante meters oploopt. Lees meer onder het kopje kosten op deze pagina.

    Ook voor de biodiversiteit en de koeling van de omgeving in hete zomers, heeft het voordeel meer oppervlak dak te vergroenen. En daarnaast is het gezellig en leuk om de daken samen met je buren aan te leggen. Maak er een feestje van!