Wow Amsterdam

Beschrijving

Op het dak van creatieve broedplaats en hostel WOW Amsterdam is in samenwerking met Rooflife een grasheuveldak met glooiingen, net zoals in het natuurlijke landschap, dat insecten en vogels aantrekt, ontwikkeld een aangelegd.

Dit dak is een innovatie op het gebied van waterberging en biodiversiteit. Naast het positieve effect op de leefomgeving, is het ook gewoon prachtig om naar te kijken. Het grasheuveldak kent de grenzen van het dak en daarom zijn gerecycled polystyreen bollen gebruikt om de heuvels te kunnen vormen. Met deze techniek kunnen veel daken bekleed kunnen worden met een grasheuveldak, ondanks de constructieve beperkingen. Het grasheuveldak is begroeid met type sedum, kruiden, vaste planten en grassen om het zo levendig mogelijk te maken. Al deze type groen zijn speciaal uitgekozen door Rooflife op hun sterke karakter: het zijn overwinteraars en vergen weinig onderhoud.

Dakboswachter Rooflife

Rooflife is een groen design bureau die creativiteit en techniek continue combineren voor het beste resultaat. Rooflife heeft al velen geslaagde projecten afgeleverd, van eerste ontwerp tot aan uitvoering en onderhoud. Met een team van experts kunnen zij ieder project aan! 

Gerealiseerd!

In 2015 is het grasheuveldak gerealiseerd op het dak van WOW Amsterdam is samenwerking met de gemeente Amsterdam en Rooflife.  

Rekensom

De aanleg van dit natuurdak
kostte € 12.000.

Oude situatie

Het grijze dak van WOW Amsterdam!

“Het miniatuur heuvellandschap zorgt voor microklimaatjes, wat goed is voor de biodiversiteit en er prachtig uitziet.”

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Onze diensten op een rij

Recente dakprojecten