Meet the team! Iedere dag zetten wij ons keihard in om het dakenlandschap te vergroenen. Zijn we niet bezig met het uitwerken van dakadviezen, dan zijn we wel op bezoek bij enthousiaste dakeigenaren, zoeken we nieuwe aanknopingspunten of nemen we deel aan interessante events om bewoners, bedrijven en overheden te inspireren. 

Ben je benieuwd wie deze Rooftoppers nu eigenlijk zijn? En welke rol iedereen binnen het team vervult? Deze week, Rooftopper Leonie!

Vertel: wie ben je?
Een creatieve duizendpoot die graag met een andere bril naar de wereld kijkt. Ik daag mezelf graag uit, ben super leergierig, ondernemend, los graag complexe vraagstukken op en wil graag iets in beweging zetten.

Mijn achtergrond is net als ikzelf heel divers. Innovatie, ontwerpen, creëren en analyseren van de nabije toekomst vormen wel de rode draad. Ik heb gestudeerd aan de kunstacademie in Rotterdam. Daarnaast heb ik een aantal eigen ondernemingen gehad: onder andere als modeontwerper en ik heb een eigen waterijsjes brand opgezet. Het waterijsje hebben we hierbij opnieuw uitgevonden door custommade waterijsjes te maken in wisselende vormen met behulp van een zelf ontwikkeld productieproces. Onlangs ben ik vanuit een passie voor groen een studie Ecologisch Tuinontwerp gaan doen. Om daar meer over te leren. Ik wil graag het verschil maken en bouwen aan een nieuwe wereld waarin de mensheid zijn relatie met de natuur hersteld. Met Rooftop zorgen we daarvoor!

Wat is jouw rol binnen Rooftop Revolution?
Rooftop Revolution staat voor ontwikkeling, beweging en heeft ook iets activistisch. Ik wil ervoor zorgen onze strategie ook wordt gevisualiseerd en dat we met Rooftop blijven vernieuwen en een movement creëren van steeds meer groene daken.

Waarom nou toch die daken?
Ik heb daken altijd al fascinerend gevonden. Het uitzicht heeft iets toekomstgerichts, alsof je op een dak opeens alles goed kan structureren en overzien. Er is zoveel potentieel op het gebied van duurzaamheid, maar ook als het gaat om esthetiek. De daken vormen een zee van mogelijkheden om aan de slag te gaan, die ook nog eens de wereld mooier en beter maken op zo veel verschillende vlakken! Een win win win situatie.

Het meest waardevolle is wanneer je een dak in kan zetten als oplossing voor de klimaatproblematiek. Waterberging, koeling van de omgeving, opwekken van zonne-energie en meer biodiversiteit zijn goede voorbeelden. Het grote voordeel is dat bij aanleg weinig hinder wordt ondervonden. Een relatief kleine ingreep waar niemand last van heeft, maar wel iedereen baat bij heeft.

Hoe ziet de ideale toekomst er voor jou uit?
Een toekomst waarin we problemen ook zien als kansen en uitdagingen die als maatschappij collectief op te lossen zijn. Door naar elkaar te luisteren, van elkaar te leren en elkaars kwaliteiten te gebruiken om tot oplossingen te komen als een groot multipotentieel interdisciplinair team. Meer denken in oplossingen en minder in problemen. En iets vernieuwends in beweging zetten dat niet ten koste gaat van iets anders zoals de natuur. Een groene oase boven een dichtbevolkte stad waar zich een geheel eigen ecosysteem kan vormen en vestigen is voor mij daar een voorbeeld van.

Als je niet met groene daken bezig bent, wat doe je dan het liefst?
Dat ligt heel erg aan het moment! De ene keer overlaad ik mezelf graag met zoveel mogelijk prikkels door veel in de stad te ondernemen, te reizen en mezelf onder te dompelen in alles wat de stad te bieden heeft. Op andere momenten zoek ik meer de rust op en ga ik de natuur in. Of fiets ik naar mijn eigen moestuin om letterlijk weer een beetje te aarden. 
Verder ben ik een echte Bourgondiër en zou ik het liefst elke avond uitgebreid koken en urenlang tafelen om in goed gezelschap over het leven te filosoferen. Natuurlijk het liefst op een groen dak met uitzicht op de natuur, de wolken en de stad.

Heb je nog vragen? Contact opnemen mag altijd! Mail naar leonie@rooftoprevolution.nl