De eerste keynote wordt verzorgd door niemand minder dan Floris van Alkemade. Naast voormalig Rijksbouwmeester, oud partner van het gerenommeerde architectenbureau Office for Metropolitan Architecture, Zomergast van de VPRO in 2021 en schrijver van diverse publicaties waaronder ‘De toekomst van Nederland’ (inmiddels al de 6e druk), is Floris ook een hartstochtelijk pleitbezorger van het belang van samenwerking tussen mens en natuur bij het ontwerpen van duurzame en veerkrachtige stedelijke ruimtes. Tijd voor Symbiose dus!

Het thema van het Rooftop Symposium is geïnspireerd op de VPRO tegenlicht documentaire ‘Welkom in het Symbioceen’. Dus wat zou het symposium zijn zonder één van de hoofdrolspelers van deze fantastische docu?

De tweede key-note speaker is dan ook Jalila Essaïdi, kunstenaar en ondernemer. Zij is gespecialiseerd in de combinatie van moderne biotechnologie met bio(logische)-kunst. In 2017 startte Essaïdi met de opbouw van een BioArt Dorp in Eindhoven; een zelfvoorzienende locatie waar plaats is voor een hybride laboratorium, expositieruimtes, en een experimentele hortus botanicus.

Wat ons betreft hebben we met deze twee sprekers de perfecte aftrap voor een inspirerende dag vol nieuwe ideeën voor samenwerking op de daken en het maken van nieuwe verbindingen met de natuur en met de andere aanwezigen.

Als je nog geen kaart(en) hebt voor het Rooftop Symposium, wees er dan snel bij. Deze zijn hier te bestellen.

Tot ziens op 14 september in Cuijk!