Wil jij bewuster omgaan met je energieverbruik? Maar weet je niet goed hoe je dit kan doen op een laagdrempelige manier? Wij hebben een idee! Green Light District start samen met The 2B Collective een Energie Bespaar Game voor inwoners van stadsdeel centrum. Speel vanaf maart 6 weken mee en bespaar op je energieverbruik, maak wekelijks kans op een prijs en leer daarnaast buurtgenoten kennen.

De game helpt je op een laagdrempelige manier om duurzame keuzes te maken en zo je energierekening te verlagen. Het gaat om slimme bespaartips die al snel een paar tientjes per jaar schelen maar je krijgt ook hulp bij het opstellen van een duurzaam plan voor jouw huis en situatie. Maandag 6 maart gaat de game van start middels een online kick-off om 19:30 uur. Daarna ga je zelfstandig en met je team elke week een challenge uitvoeren. Denk aan quizjes, diverse acties en het uitwisselen van kennis en ervaringen met je buren. Samen met je team probeer je zoveel mogelijk duurzame stappen te zetten en zo de weekprijs in de wacht te slepen.

Elke week wordt op de kanalen van Green Light District het winnende team bekend gemaakt. Maar er is meer! Hier vind je ook tips, relevante websites en ervaringen om je te inspireren en verder te helpen met energiebesparing. Houd deze dus goed in de gaten!

Wil je meedoen? Meld je dan voor 1 maart aan via de website van Green Light District. Na je aanmelding word je automatisch ingedeeld in een team op basis van je postcode. Wil je liever zelf een team samenstellen? Dat kan ook! Elk teamlid dient zich wel individueel te registreren.

Kijk op de website van Green Light District voor meer informatie en hoe je kunt deelnemen.

De Energy Transition Game is een initiatief van The 2B Collective en is al op andere plekken in het land ingezet. Samen met Green Light District en Stadsdeel Centrum van de gemeente Amsterdam gaan we nu in de oude binnenstad aan de slag.